KÜLFÖLD
Japán szigorít a menekültügyi törvényeken
Elfogadta pénteken a japán parlament azt a vitatott menekültügyi törvényjavaslatot, mely korlátozza a beadható menedékkérelmek számát és elutasítás esetén lehetővé teszi a kitoloncolást is.
Kína kifogásolta az AUKUS atom-tengeralattjáró-ügyletet a NAÜ-ben
Kína bírálta az AUKUS, az Ausztrália, Nagy-Britannia és az Egyesült Államok által létrehozott védelmi partnerség nukleáris tengeralattjáró-ügyletét a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) igazgatótanácsának csütörtöki ülésén.
Japán módosított a fejlesztési segélyekről szóló stratégiáján
A pénteken elfogadott módosítások értelmében Tokió nagyobb hangsúlyt fektet a tengeri biztonságra.
Kuba szerint hazugság, hogy kínai kémközpont épülne a szigetországban
Alaptalannak és hazugságnak minősítette a kubai külügyminiszterhelyettes helyi idő szerint csütörtökön azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint Kína és Kuba között megállapodás született, amelynek értelmében kínai kémközpont épülhet a szigetországban.
Kartúm nemkívánatos személynek minősítette az ENSZ szudáni különmegbízottját
A szudáni kormány helyi idő szerint csütörtökön persona non gratává, nemkívánatos személlyé nyilvánította Volker Perthest, az ENSZ-főtitkár szudáni különmegbízottját – jelentette be az afrikai ország külügyminisztériuma.
Megnyílt a föld, ezreket telepítettek ki Kínában
Több ezer embert telepítettek ki több toronyházból az észak-kínai Tiencsinben, miután a közeli utcákon hatalmas repedések jelentek meg – közölték a helyi hatóságok.
Aggódnak az európaiak az energiaellátás jövőjéért egy nemzetközi kutatás szerint
A felmérés 18 országban, 36 ezer lakossági energiafogyasztó bevonásával készült.
A kritikus ásványokat és a szellemi tulajdonvédelmet is érintő partnerségről egyezett meg az Egyesült Államok és Nagy-Britannia
Átfogó gazdasági partnerségről állapodott meg az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság – jelentette be az amerikai elnök és a brit miniszterelnök csütörtökön Washingtonban.
Svéd migrációs miniszter: Az uniós tagállamok kötelező szolidaritási mechanizmust vezetnének be az új migrációs csomagban
A csomag intézkedéseket tartalmaz a migránsok tagállamok közötti illegális mozgásának csökkentésére, lefekteti továbbá a migráció legális útjainak lehetőségét is.
Újabb vádemelés Donald Trump ellen
Vádat emeltek Donald Trump volt amerikai elnök ellen, amiért minősített iratokat tárolt otthonában.
2023. június 9. péntek, Félix napja
Élő adás
Nézze élőben a Magyar Televízió csatornáit, vagy hallgassa kedvenc rádió csatornáját!
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nézem meg