A karácsony előtti időszakban a Henkel Magyarország Kft. tizenkét millió forint értékű, mosó- és tisztítószerekből álló tizenöt raklapnyi felajánlásával 400 családot tudnak segíteni - mondta el Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke az adományátadóval egybekötött szerdai sajtótájékoztatón Budapesten.
 
Felidézte, hogy a vállalat a tavaszi időszakban 11 raklapnyi adománnyal támogatta az egyesületet mintegy 8 millió forint értékben, ebből 300 család részesült.
 
Hozzátette, hogy a Tomi termékek vásárlásához kötődő két közös kampányuk eredményeképpen több mint 4 millió forint érkezik az egyesülethez, amelyet a családok egyéni igényeire tudnak fordítani. A Henkel Magyarország ebben a nehéz időszakban több mint 25 millió forinttal támogatta az egyesületet és ezen keresztül a családokat - közölte az elnök.
 
Lukas Hájek, a Henkel Magyarország Laundry & Home Care üzletág igazgatója azt hangsúlyozta, hogy ebben az időszakban kiemelten fontos a családok segítése.
 
Elmondta, hogy a vállalatnál nagy hagyományai vannak a társadalmi felelősségvállalásnak, több társadalmi projekteket támogatnak egyebek mellett az oktatás, a művészet, a sport és a  környezetvédelem területén világszerte. Ezt az irányt követik Magyarországon is, vállalati szinten és jól ismert márkáikkal több alapítványt és szervezetet támogatnak - hangsúlyozta, hozzáfűzve: ebben az időszakban még fontosabbnak tartják, hogy a leginkább rászorulókat segítsék, s ezzel a tizenöt raklapnyi adománnyal a családok tehermentesítéshez járulhatnak hozzá.